Plukken
Dit is het verwijderen van de dode dekharen bij ruwharige honden. Het haar wordt van mij met de hand geplukt. Als de hond goed plukrijp is doet dit geen pijn. Na de behandeling blijft de onderwol over zodat de nieuwe dekharen weer kunnen groeien. Plukt men een ruwharige hond niet is de kans op huidproblemen groot omdat de haren niet vanzelf uitvallen.

 

Knippen

Hierbij wordt de gehele vacht ingekort en in model gezet met de rechte schaar. Deze schaar word gebruikt op krulvachten. 

Scheren
De vacht wordt met een tondeuse gekort. Er zijn verschillende lengtes door opzet-kammen mogelijk. Pootjes, staart en hoofd worden op een bijpassende lengte ingekort met de schaar. 

Effileren
Met de effileerschaar wordt de vacht ingekort zodat het resultaat er natuurlijk uitziet. 

Ontwollen
Dit is het verwijderen van de los zittende wolharen in de vacht.
Deze behandeling bestaat uit het verwijderen van los zittende haren d.m.v. wassen, föhnen en het uitborstelen van de overgebleven losse haren. Ik gebruik een waterblazer, dit is een zeer krachtige föhn die het water en de dode haren uit de vacht kan blazen. Dankzij het ontwollen haal je dood haar eruit wat er dof uit ziet. Door het ontwollen ziet de vacht van de hond er na behandeling weer glimmend uit. Het ontwollen wordt voornamelijk toegepast bij Golden Retrievers en honden met hetzelfde vachttype. Deze behandeling moet twee tot vier keer per jaar.

Kortharige honden zijn er ook welkom
Een warm bad en borstelbeurt maakt dat het haar goed los komt. Met deze behandeling is de hond veel sneller door de ruiperiode heen. 

Heeft uw hond geen volledige behandeling nodig maar wilt u hem wel lekker fris gewassen hebben of zijn de nagels te lang? Dit is er als tussenbeurt bij mij mogelijk.