Vlooien tips:

De kattenvlo is de meest voorkomende soort, deze vlo kan ook bij mensen en honden voorkomen. Er bestaan echter meer dan 2000 soorten vlooien. Vlooien zijn heel hardnekkige parasieten. Een vlooienbesmetting is geen teken van verwaarlozing: het is de meest voorkomende parasitaire aandoening bij de hond. Een vlooienbehandeling is in mijn trimsalon mogelijk, hierbij wordt uw hond onmiddellijk in bad gedaan, daarna wordt de hond twee á drie keer met een vlooienshampoo grondig gewassen. 

Daarna wordt de hond uit bad gehaald en op een heldere handdoek gezet om eventueel afvallende vlooien (versuft of dood) nog te verwijderen.

De leefomgeving van de hond moet ook grondig gestofzuigd en gepoetst worden. Manden en kussens van de hond worden ook gewassen, hierbij moet er ook aan knuffels gedacht worden. Na 10 á 15 dagen moet deze procedure herhaald worden.

 

De levenscyclus van de vlo verloopt in vier stadia: 

  • ei
  • larve
  • pop
  • vlo

 

De volledige cyclus van de vlo duurt onder zomerse omstandigheden ongeveer één maand. Maar er kunnen nog vlooien uitkomen tot 7,5 maand na de leg. De boodschap is dus het hele jaar door je hond beschermen tegen vlooien. Vlooien kunnen ook in de wintertijd voorkomen.